UJJ-, KAR- ÉS LÁBPROTÉZISEK

prosthetics1

Szerzett vagy veleszületett végtaghiány esetén rendelhetők eszközök, melyek nemcsak kozmetikai célokat szolgálnak, hanem funkcionálisak, azaz visszaadják a járás, állás, fel-leülés és mindennemű mozgás képességét!

Otto Bock Aqualine vízálló combprotézis rendszer

Az Aqualine vízálló protézisrendszert használhatja medencében, vízparton vagy zuhany alatt.

Legyen szó klóros, vagy fürdővízről, a nedvesség nem árt ennek a protetikai rendszernek. Megnövelt tapadással a talpán, biztonságban érezheti magát, ha kilép a zuhanyból vagy a medence partján sétál.

Ez a moduláris rendszer ideális mind a térd alatt, mind a térd felett amputáltak számára.

A természetes megjelenéshez a különálló nagy lábujj is hozzájárul. A kialakítás szandál illetve strandpapucs viseletét is lehetővé teszi nyáron.

Könnyű tisztítani.

Otto Bock futóprotézis szabadidős és professzionális sportolók számára

Jó hír az aktív életmódot folytató comb amputáltak számára: a futás elérhető közelségbe került!

A 3S80 Sport térdízület és az 1E90 Sprinter karbonszálas protézisláb tökéletes kombináció a futás szerelmeseinek. Ez az egyedi sportprotézist magas szintű funkcionalitást és kiemelkedő viselési kényelmet biztosít számukra. Legfeljebb 100 kg testsúlyig terhelhető.

A Sport térdízület műszaki paramétereit kifejezetten a futósportokhoz optimalizálták, ennek eredményeképpen remekül csillapít nagy lépéssebesség esetén is. Manuális zárral is rendelkezik a sportolás előtti és utáni biztonságos álláshoz, illetve bemelegítéshez és nyújtáshoz.

Az ellenálló karbonszálas protézisláb pedig ideális a futósportokhoz. A testsúlytól és a futás stílusától – kocogás vagy sprint – függően a protézisláb különböző keménységű változatokban rendelhető.

Otto Bock Michelangelo alkarprotézis

Az anatómiai kialakítású Michelangelo protéziskéz a legkorszerűbb technológiával készül.

Több fogásmódot kínál a kéz mozgatásához, hogy a mindennapi feladatokat könnyebbé és természetessé tegye. Segítségével a protézisviselő nehezebb tárgyakat is képes gond nélkül megragadni és megtartani.

A Michelangelo hét különböző fogás típus kialakítására képes, mint például a kéz neutrális helyzete, funkcionális fogó pozíció, nyitott tenyér és a kulcsfogás is.

A Michelangelo az egyetlen elektronikusan vezérelt protéziskéz, amely képes az ujjak nyitására és zárására. Függetlenül a hüvelykujj pozíciójától, az ujjak segítenek olyan vékony, lapos tárgyak ujjak közé fogásában, mint a bankkártya, vagy cd lemez.

Az AxonWrist mechanikus csuklóízület hajlítható és forgatható a természetes mozgástartományon belül. Segít, hogy a kéz alkalmazkodjon az aktuális terheléshez és fogás típushoz. Így a természetes testtartás nem változik, nincs szükség kompenzáló-kiegészítő mozdulatokra. A csukló forgatható, 24 ponton 15 fokonként fixálható – és különböző hajlítási szögekben rögzíthető.

 

Otto Bock DynamicArm elektronikus felkar protézis

A DynamicArm felkar protézis biztosítja a szükséges erőt és sebességet a tárgyak megemeléséhez. Az erőt nagy teljesítményű elektromotor biztosítja, melyet a Vario Drive tengelykapcsolóval kombináltak. Ez segít a könyök hajlításában és nyújtásában – miközben akár 5 kg terhet képes megemelni!

Együtt a SensorHand Speed vagy más típusú protéziskéz rendszerrel mindenre képes. A természetes járás során fellépő alkar-lengés, egy erre kialakított vezérlés segítségével jön létre, energiatakarékos módon.

Otto Bock Myoeletromos protézisek – Speedhand termékcsalád

Gyors reagálás és a tárgyak megfogása

A tárgyak méretétől, súlyától, szilárdságától vagy törékenységétől függetlenül a SensorHand Speed és VariPlus Speed myoelektromos vezérlésű protéziskezek segítségével a protézis viselője képessé válik a tárgyak megfogására és megtartására. Ezeknek a protéziskezeknek egyedi jellemzője, hogy a természetes kézmozdulatokhoz hasonlóan igen rövid reakcióidővel képesek nyitni/zárni. Mindez lehetővé teszi a protézisek természetes használatát.

A myoelektromos protézisek rendszerint a viselőjük megfelelő izomjeleinek hatására lépnek működésbe. A SensorHand Speed és a VariPlus Speed hat különböző vezérlési programja lehetővé teszi a protéziskéz egyedi igényekhez történő adaptálását, attól függően, hogy a felhasználó egy vagy két izomjelet képes-e irányítani. A fogás ereje és sebessége szintén állítható.

Szilikonos ujjpótlás

A protézisek amputációs szinttől függően nemcsak esztétikai pótlásként működhetnek, hanem funkcionálisan segítséget nyújtanak, pl.: fogás, írás, gépelés stb. közben.