LÁBPROTÉZISEK

Otto Bock Aqualine Vízálló
combprotézis rendszer

Az Aqualine vízálló protézisrendszert használhatja medencében, vízparton vagy zuhany alatt.

 

Legyen szó klóros, vagy fürdővízről, a nedvesség nem árt ennek a protetikai rendszernek. Megnövelt tapadással a talpán, biztonságban érezheti magát, ha kilép a zuhanyból vagy a medence partján sétál.

 

Ez a moduláris rendszer ideális mind a térd-alatt, mind a térd-felett amputáltak számára.

 

 

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS MELLÉKHATÁSOKRÓL  KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

6722 Szeged,

Boldogasszony sgt. 37.

H-P 9-15

 

 

  /  

6900 Makó,
Szép u. 32.

H-P 10-14

 

Megnövelt stabilitás:

 

A 3WR95 Aqua térdízület egyénileg lezárható térdhajlítással rendelkezik, amelyet kifejezetten a vízben való mozgásra terveztünk. Egyetlen kézmozdulattal nyitható és zárható, hogy a térdhajlítás ne jelentsen problémát.

Biztonságos:

 

Az elcsúszás veszélyének csökkentése érdekében a 1WR95 Aqua protézisláb talpát speciális bordázattal látták el. A csúszásgátló megoldásoknak köszönhetően a protézis viselője biztonságosan sétálhat a medence partján, vagy léphet ki a zuhany alól. A protézisláb teljesen vízálló.

Osztott lábujjak:

 

A természetes megjelenéshez a különálló nagy lábujj is hozzájárul. A kialakítás szandál illetve strandpapucs viseletét is lehetővé teszi nyáron.

Egyszerű tisztítás:

 

Az alkotóelemek speciális bevonattal rendelkeznek, amely védelmet nyújt a korrózió és a használatból adódó kopás ellen, így egyaránt használható sós és édes vízben. A galvanizált alkotóelemek tiszta vízzel leöblíthetőek.

Otto Bock Futóprotézis szabadidos és professzionális sportolók számára

"

Jó hír az aktív életmódot folytató combamputáltak számára: a futás elérhető közelségbe került. A 3S80 Sport térdízület és az 1E90 Sprinter karbonszálas protézisláb tökéletes kombináció a futás szerelmeseinek. Ez az egyedi sportprotézist magas szintű funkcionalitást és kiemelkedő viselési kényelmet biztosít számukra. Legfeljebb 100 kg testsúlyig terhelhető.

 

A Sport térdízület műszaki paramétereit kifejezetten a futósportokhoz optimalizálták, ennek eredményeképpen remekül csillapít nagy lépéssebesség esetén is. A 3S80 Sport térdízület manuális zárral is rendelkezik a sportolás előtti és utáni biztonságos álláshoz, illetve bemelegítéshez és nyújtáshoz.

 

Az ellenálló karbonszálas protézisláb pedig ideális a futósportokhoz. A testsúlytól és a futás stílusától – kocogás vagy sprint – függően a protézisláb különböző keménységű változatokban rendelhető.

 

Nagy igénybevételhez fejlesztve:

 

A sport protézisekkel szemben magasak az elvárások. Legyen ellenálló, ugyanakkor könnyű és kompakt. A térdízület nagy terhelésnek van kitéve, mivel a protézisre ható erők futás alatt nagyobbak, mint járás során.

Optimális lengésfázis:

 

A 3S80 Sport térdízületen az Ottobock által szabadalmaztatott speciális hidraulika módosított formáját alkalmazzák. Egy különleges lengésfázisú kontroll jellemzi, mely optimálisan alkalmazkodik a futáshoz.

Nyújtás és bemelegítés:

 

Sok sportoló számára a nyújtás a napi rutin része, akár az izmok védelme, akár pusztán a pihenés céljából. A 3S80 Sport térdízületet beépített zárral látták el, amelynek működése egyszerű.

Dinamikus energia-visszaadás:

 

Az 1E90 Sprinter karbonszálas protézisláb kiváló energia-visszaadó képességgel rendelkezik, így a futás kevesebb energiát igényel. Alkalmazkodva a felhasználó testsúlyához hat különböző keménységi változatban rendelhető.

Terepen és futópályán:

 

A változatos felépítésnek köszönhetően a protézis különböző terepeken is jól használható: ideális parkban végzett kocogáshoz és futópályán való gyors sprintekhez is. Kétféle futófelülettel rendelhető, amelyek könnyen cserélhetők.

Különböző sportokhoz:

 

Kocogáshoz, sprinteléshez, ugráshoz vagy nordic walkinghoz. Az atlétikához és a futáshoz kapcsolódó különféle sportágak gyakorlása válik lehetővé.

Orto-Pharma-Reha Kft

2020