KARPROTÉZISEK

Otto Bock Michelangelo alkarprotézis

Az anatómiai kialakítású Michelangelo protéziskéz a legkorszerűbb technológiával készül.

 

Több fogásmódot kínál a kéz mozgatásához, hogy a mindennapi feladatokat könnyebbé és természetessé tegye. Segítségével a protézisviselő nehezebb tárgyakat is képes gond nélkül megragadni és megtartani.

 

A Michelangelo 7 különböző fogás típus kialakítására képes, mint például a kéz neutrális helyzete, funkcionális fogó pozíció, nyitott tenyér és a kulcsfogás is.

 

A Michelangelo az egyetlen elektronikusan vezérelt protéziskéz, amely képes az ujjak nyitására és zárására. Függetlenül a hüvelykujj pozíciójától, az ujjak segítenek olyan vékony, lapos tárgyak ujjak közé fogásában, mint a bankkártya, vagy cd lemez.

 

Az AxonWrist mechanikus csuklóízület hajlítható és forgatható a természetes mozgástartományon belül. Segít, hogy a kéz alkalmazkodjon az aktuális terheléshez és fogás típushoz. Így a természetes testtartás nem változik, nincs szükség kompenzáló-kiegészítő mozdulatokra. A csukló forgatható, 24 ponton 15 fokonként fixálható – és különböző hajlítási szögekben rögzíthető.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS MELLÉKHATÁSOKRÓL  KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

6722 Szeged,

Boldogasszony sgt. 37.

H-P 9-15

 

 

  /  

6900 Makó,
Szép u. 32.

H-P 10-14

 

Természetes mozdulatok:

 

A Michelangelo protéziskéz hüvelyk-, mutató- és középső ujja aktívan vezérelt, míg a gyűrűs és a kisujj passzívan követi a mozgást.

Külön vezérelhető hüvelykujj:

 

A Michelangelo protéziskéz rendelkezik a világ első elektronikusan vezérelt hüvelykujjával. Míg a legtöbb protéziskezet egyszerű fogás-elengedés vezérléssel láttak el, addig a Michelangelo motorizált hüvelykujja myoelektromos jelekkel vezérelt.

Egyedülálló funkcionalitás:

 

A flexibilis csukló és a kulcsfogás segíti a protézisviselőt, hogy ne terhelje túl az érintett oldali váll- és hátizmokat. Ezzel megakadályozza a túlterhelésből adódó másodlagos betegségek kialakulását.

Természetes kéztartás:

 

Használaton kívül a protéziskéz természetes, laza kéztartást vesz fel. A természetes (ovális kialakítású) csukló flexibilitása és rotációs képessége szinte megegyezik az ép csuklóéval.

Különböző fogás típusok:

 

A Michelangelo 7 különböző fogás típus kialakítására képes – beleértve a szélesre nyitott ujjakat és a kulcsfogást is.

 

Természetes megjelenés:

 

6 különböző színben érhető el az AxonSkin protézis-kozmetika, mely többrétegű PVC felülettel rendelkezik a magas teherbírás érdekében. Ez a természethű borítás védelmet nyújt a protéziskéznek a kosszal és a porral szemben, alkalmassá teszi az egész napos használatra.

 

Áttetsző kozmetika is rendelhető, mely igazán egyedi megjelenést biztosít a protéziskéznek.

 

Otto Bock DynamicArm elektronikus felkar protézis

A DynamicArm felkar protézis biztosítja a szükséges erőt és sebességet a tárgyak megemeléséhez. Az erőt nagyteljesítményű elektromotor biztosítja, melyet a Vario Drive tengelykapcsolóval kombináltak. Ez segít a könyök hajlításában és nyújtásában - miközben akár 5 kg terhet képes megemelni!

 

Együtt a SensorHand Speed vagy más típusú protéziskéz rendszerrel mindenre képes. A természetes járás során fellépő alkar-lengés, egy erre kialakított vezérlés segítségével jön létre, energiatakarékos módon.

 

Kattintson a piros karikákra a fotón, tudjon meg többet a DynamicArm protézisrendszerről és a mögöttes technológiáról.

 

Tegye próbára a DynamicArm felkar protézis rendszert. Érdeklődjön ortopédiai műszerészénél.

 

Tökéletes segítség:

 

A leggyorsabb és legerősebb protéziskéz a piacon. A SensorHand Speed mozgása háromszor gyorsabb a piacon elérhető többi protéziskéznél – 300 mm/sec.

 

Az Autograsp szenzor segítségével semmilyen tárgy nem csúszhat ki a kezéből.

 

Hajlítsa be a könyökét!

 

A DynamicArm mozgása kétszer gyorsabb a többi elektromos protézis könyökízületénél. Egy pillanat alatt képes teljesen nyújtott állapotból a teljesen hajlított pozíció elérésére.

 

A könyökízület mozgásának sebessége igazodik az egyén mozgási szándékához, miközben akár 5 kg súlyt képes megemelni. Fixált ízületi helyzetben 22 kg teher megtartására is képes.

 

A Vario Drive rendszer segítségével a könyök hajlítása és nyújtása igazán harmonikus.

 

Természetes és hatékony:

 

A természetes járás során fellépő alkar-lengést vezérlő rendszer elraktározza a kinyújtott kar energiáját és visszaadja a kar hajlításakor.

 

Könnyű pozicionálás bármikor:

 

A DynamicArm könnyen rögzíthető a könyök mozgástartományának bármely pontján anélkül, hogy kiegészítő izomjelet kelljen létrehozni. Kevesebb figyelemre van szükség a rendszer használatához és a természetes testtartás megtartásához.

 

Forgassa szabadon tenyerét!

 

A csuklóforgató egység szintén izomjelekkel vezérelt, nincs szükség az ellenoldali kéz segítségére a pozícionáláshoz.

 

Kellemes érintés:

 

Az egyénileg kialakított tokrendszer (lágy belső tokkal vagy anélkül) remekül illeszkedik és erős kapcsolatot biztosít a bőr és az érzékelők között.

 

Kozmetikai borítás:

 

Az ajánlott MyoSkin Natural kozmetikai borítás 6 különböző színben rendelhető. A kozmetika mind megjelenésében, mind színében természethű megjelenést biztosít. Ezen kívül védelmet nyújt a kosz és a por ellen.

 

Gyors reakció:

 

A rendszer az Axon Bus technológia segítségével rendkívül gyorsan reagál az izomjelekre és létesít kapcsolatot a protéziskar többi elemével.

 

Megbízható erő:

 

Nagy teljesítményű líthium-ion akkumulátor látja el energiával a könyökízületet, a csuklóforgató egységet és a protéziskezet.

 

Otto Bock Myoeletromos protézisek - Speedhand termékcsalád

Gyors reagálás és a tárgyak megfogása

 

A tárgyak méretétől, súlyától, szilárdságától vagy törékenységétől függetlenül a SensorHand Speed és VariPlus Speed myoelektromos vezérlésű protéziskezek segítségével a protézis viselője képessé válik a tárgyak megfogására és megtartására. Ezeknek a protéziskezeknek egyedi jellemzője, hogy a természetes kézmozdulatokhoz hasonlóan igen rövid reakcióidővel képesek nyitni/zárni. Mindez lehetővé teszi a protézisek természetes használatát.

 

A myoelektromos protézisek rendszerint a viselőjük megfelelő izomjeleinek hatására lépnek működésbe. A SensorHand Speed és a VariPlus Speed hat különböző vezérlési programja lehetővé teszi a protéziskéz egyedi igényekhez történő adaptálását, attól függően, hogy a felhasználó egy vagy két izomjelet képes-e irányítani. A fogás ereje és sebessége szintén állítható.

 

 

Rövid reakcióidő:

 

Ezek a protéziskezek maximális sebesség mellett lényegesen gyorsabban nyitnak/zárnak, mint versenytársaik. A 300 mm/s fogási sebesség nagyon gyors reakciót tesz lehetővé.

 

Biztos tartás:

 

A SensorHand Speed protéziskezek beépített Autograsp funkciója segít megtartani a kicsúszni készülő tárgyakat. Ilyenkor a protézis a másodperc töredéke alatt megnöveli a markolóerőt a biztonságos fogás érdekében.

 

Tárgyak megfogása:

 

Protéziskezeink segítségével a legkülönfélébb tárgyakat foghatja meg és tarthatja stabilan a kezében, függetlenül azok súlyától vagy méretétől.

 

Különböző méretek:

 

A SensorHand Speed és a VariPlus Speed protézisek három méretben kaphatók, külön a férfiak és külön a nők számára. A megfelelő méret kiválasztásával a protéziskéz igazodik viselője testfelépítéséhez.

 

Rugalmas alkalmazás:

 

Az amputáció magasságától függetlenül a protéziskéz kompatibilis az összes karprotézis alkatrésszel, ezáltal viselője könnyedén kihasználhatja előnyeit a mindennapi életben.

 

Orto-Pharma-Reha Kft

2020